Betrokken raken bij zending in Latijns Amerika kan met Latin Link op allerlei manieren.

Blijf of ga! Als je je aangetrokken, of gedreven, voelt in de richting van cross-culturele zending, kan Latin Link je helpen om je roeping te onderzoeken en een opening te vinden die bij jou past. Dit hoeft niet perse in Latijns Amerika te zijn maar ook in Nederland en andere landen in Europa zijn er mogelijkheden.

Step teams

Step staat voor korte-termijn zending en discipelschap in teamverband. Met een Step team neem je voor een aantal weken of maanden deel aan een praktisch, kerkelijk project in Latijns Amerika of Europa.  

Het doel van Step

Of je nu hulp biedt aan kinderen uit risicogroepen in Guatemala of een zondagschoolgebouw neerzet in een Peruaanse sloppenwijk, ons doel met Step is:

Wat kan Step voor jou betekenen?

Via het Step programma van Latin Link zijn er sinds 1985 duizenden mensen in teamverband er op uit getrokken om kerkelijke gemeenten in Latijns Amerika te dienen. Met Step krijg je de gelegenheid deel te worden van de Latijns Amerikaanse cultuur door het ondersteunen van een lokale gemeente.

Het filmpje hieronder geeft je een beeld van Step teams in Latijns Amerika en de gemeenten die hen in Latijns Amerika ontvangen.

Als lid van een Step team krijg je de kans om op tastbare wijze Gods liefde te delen, doordat je woont en werkt tussen de Latijns Amerikanen. Je geeft hen ondersteuning via praktische, op de gemeenschap gerichte, projecten.

Met Step willen wij het dienen in Latijns Amerika aantrekkelijk maken door jou als deelnemer de veiligheid te bieden van een team. Step biedt je niet alleen een geweldige gelegenheid om in een ander land God te dienen, maar geeft je ook inzicht in wat zending nu eigenlijk kan inhouden in Latijns Amerika of Spanje. Onze droom is dat Step voor jou het begin wordt van een veel langduriger avontuur!

Onze jarenlange ervaring met korte-termijn zending heeft ons laten zien hoeveel waarde de Latijns Amerikaanse kerk hecht aan de steun die ze ontvangen van Step teams. Ze profiteren niet alleen van de praktische inzet die de Step teams tonen, maar ook van de betrokkenheid, vriendschap en de persoonlijke getuigenissen van teamleden.

Veel Steppers keren huiswaarts met verhalen over hoe God hen heeft aangeraakt terwijl zij hem dienden. ‘Het was een ongelooflijke ervaring om als team in een nieuwe cultuur samen te leven en te werken, nieuwe vaardigheden en gaven te ontwikkelen, afhankelijk van God te leren zijn en uit mijn comfort zone te stappen…’

Bij Latin Link willen we een zo breed mogelijke groep mensen in de gelegenheid stellen betrokken te raken bij zending in Latijns Amerika. Dus of je je nu in je eentje, met een vriend(in), als echtpaar, als gezin of als een groep jongeren of gemeenteleden wilt opgeven, wij zullen ons best doen een team te vinden waarin jij je thuis voelt.

Wil je meer informatie over Step neem dan contact met ons op.